Cadillac Converj – луксозната „електричка“

Main January 16, 2009 | Auto-Press.net A- A+ 875 views | no comments

На салона в Детройт се състоя световната премиера на концептуалната разработка Cadillac Converj, която демонстрира как би трябвало да изклежда луксозното купе с електрическо задвижване на утрешния ден. При него, характерното за марката високо ниво на елегантност и лукс е комбинирано с еко" пробег от 40 мили, без в атмосферата да се отделят никакви вредни емисии.

Хибридната система на Cadillac Converj е съставена от електрическа система Voltec, в която са включени 16 kWh батерия, електрически двигател и четирицилиндров двигател- генератор, който се използва за зареждане на батерията, но не и за директното задвижване на автомобила. Презареждането на акумулатора на концептуалното купе Converj отнема три часа в мрежа 240V. Максималната мощност, която може да бъде подаде към колелата на концептуалната разработка на Cadillac е 163 конски сили, а моментът е 370 Нм. Максималната скорост на движение на автомобила е 160 км/ч.

Впечатляващият дизайн на Cadillac Converj е акцентиран и с помощта на 21- цоловите (предни) и 22- цоловите (задни) джанти, тъмното цветово решение на екстериора, стъклен таван с интегрирани в него соларни панели, както и допълнителните аеродинамични елементи.

 
Keywords:   163, cadillac, kwh, voltec
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...