Can-Am Spyder - между колата и мотоциклета

Main February 14, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 1216 views | no comments

Триколесното творение на известния канадски производител на джетове, моторни шейни и квадрицикли Bombardier - Can-Am Spyder е интересен "мелез" между скоростен мотоциклет и автомобил. В Щатите трицикълът ще влезе в продажба през лятото, а в Европа ще бъде достъпен през следващата пролет.
Машината има стоманена тръбна носеща рама, четиритактов, бензинов, двуцилиндров, V-образен двигател с директно впръскване на горивото. Ходовият му обем е почти литър - 990 куб.см, а максималната мощност достига 100 к.с.
Машината е двуместна, решена е с две колела отпред и едно, което е и задвижващо, отзад. Предавателната кутия е мотоциклетна, шестстепенна, като шестата предавка е станала за движение назад.
Кормилното управление е с елусилвател, монтиран е имобилайзер, използвани са системите ABS и ESP. Между двете предни колела е предвиден багажник с обем от 44 литра.
Цената на машината в Щатите е около 15 000 долара и там тя може да се управлява с книжка за мотоциклет. По всяка вероятност, обаче, в Европа за него ще се иска шофьорска книжка за автомобил.

 
Keywords:   bombardier, quot, spyder
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...