Castrol атакува отново

Main July 6, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 1923 views | no comments

След известно затишие световноизвестната марка Castrol атакува отново у нас с нова производствена листа масла, съобразени с най-съвременните изисквания, както на производителите, така и на потребителите.
Castrol е част от British Petroleum Group и е световен лидер и специалист в разработването и търговията със смазочни продукти за транспорта (автомобилен, морски и въздушен) и индустрията, повече от 100 години.
Днес Castrol работи в над 130 страни в света. За Castrol бранд се трудят повече от 5 000 служители само в Европа. Фокусът на Castrol винаги е бил насочен към нуждите на клиентите, към иновационни решения в смазването, към партньорство с водещи фирми в даден отрасъл, към предизвикателства.
През последните години към този дневен ред фирмата прибави загриженост към околната среда и намаляване разходите на клиентите за енергоносители, при гарантирано изключително качество на продуктите и услугите навсякъде където има представителства на марката.
Основателят на марката - Чарлз Уикфийлд e роден на 12 декември 1859 година в Ливърпул. След като завършва Университета там, започва работа като петролен брокер.
На 19-ти март 1899, едва 39 годишен, той напуска и създава "C.C. Wakefield за търговия със смазочни продукти за влакове и тежки машини. В началото на новия век Уикфийлд проявява подчертан ентусиазъм и интерес към две нови направления – автомобилизъм и авиация. Компанията започва да разработва масла точно за тези "НОВИ двигатели.
10 години по-късно, компанията прави революция в смазването, създавайки ново масло, и дава тласък в развитието на транспорта в началото на 20-ти век. Наричат новото масло Castrol. От този ден това име става синоним на качество, високи постижения и технологично предимство в смазването.
Естествено е Castrol да бъде избран за партньор при поставянето и подобряването на световните рекорди за скорост и издръжливост по въздух, земя и вода. Само световният рекорд за скорост на земя е подобряван 21 пъти с използването на смазочни продукти Castrol.
Днес Castrol прави най-голямото представяне на нови продукти и концепция за цялата си 100-годишна история. Castrol днес е по-модерен, по-уверен и готов да направи още по-адекватно предложение на своите партньори и клиенти, включващо:
Нова продуктова гама – разбираема, предлагаща високо качество и лесен избор, нова технология – за да гарантира уникално поведение и работа на съвременните автомобили, нова глобална маркетингова кампания – UEFA EURO 2008TM
За Castrol клиентите винаги са в центъра на всичко, което прави. След независимо проучване сред повече от 15 000 потребители на масла в 14 страни е създадена напълно нова продуктова гама и опаковки, в три продуктови групи за леки автомобили:
Castrol EDGE 0W-30, Edge 5W-30, Edge 10W-60, Edge sport 0W-40, Edge sport 10W-60 и Edge turbo diesel5W-40. Castrol Edge е за хората, които търсят най-доброто, масло преодоляващо и 7-те критични фактора в работата на двигателя.
CASTROL magnatec е проектирано така, че търси и прилепва в двигателя към онези места, които имат най-голяма нужда от активна и продължителна защита.
Castrol GTX е продукт, получил изключителното доверие на клиентите. Това е повече от масло, неговата съвършена технология гарантира над 50% по-добра защита за двигателя от високо температурно износване. За пръв път този революционен продукт е представен през 1968 година. Развитието и постоянното му усъвършенстване в съответствие с променящите се нужди и изисквания на съвременните автомобили го превръща в класика за индустрията.
Някои факти за Castrol, които навярно не знаете:
• Castrol е създадена през Март 1899 г. от родения в Ливърпул 39-годишен тогава Чарлс Уикфийлд (1859-1941),
• CC Wakefield & Co Ltd стартира с 9 човека персонал в офис от 3 стаи в Лондон на улица "Cannon.
• 10 години по-късно компанията произвежда моторно масло, което прави революция в смазването,стимулирайки изключително бързото развитие на транспортния сектор в началото на 20-ти век. Уикфийлд нарича маслото Castrol. До 1960 г. компанията съществува под името CC Wakefield and Co, когато официално е преименувана на Castrol Ltd.
• Castrol бранд за пръв път се появява на пазара през 1909 г. Това минерално масло, в което за пръв път се използва като бленд и растително - рициново масло (Castrol oil), е специално разработено за автомобилни и самолетни двигатели. Това е първото масло в света изцяло и последователно разработвано за този тип двигатели.
• Днес за Castrol работят над 12 000 човека, като част от голямото семейство на над 110 000-те работещи за BP Group – една от 3-те най-големи петролни компании в света, която можете да намерите в над 130 страни.
• Castrol е утвърден като лидер в смазочните продукти в целия свят.
• Castrol е известен като пионер в маркетинга.
• Чарлс Уикфийлд предава на компанията уникалния си усет към пазара, което в наши дни наричаме маркетинг. Той е първият, който използва медиите и фокусираните промоции, за да представи продуктите на Castrol и постиженията на този бранд на вниманието на света. Чарлз Уикфийлд разглежда рекламата и публичността като жизнено важна за успеха на една компания.
• Той смята за изключително важно за бъдещето на Castrol това да поддържа името на компанията си непрекъснато на върха на вълната на общественото мнение, независимо че по онова време това не е продукт, използван от всяко домакинство. Невероятно бързото развитие на двигателите с вътрешно горене показва, че това е било уникално виждане в бъдещето и изключителна възможност за развитие.
• Той успява да включи компанията си във всички възможни състезания и форми за поставяне на рекорди,които се случват по това време, независимо дали става въпрос за авиация, мотоциклети, автомобили или моторни лодки. Всяка победа или успех са основание всички да разберат, че е постигнато с Wakefield Castrol Motor Oil.
• През юни 1922 г. Castrol пише нова страница в историята, като става първата компания в света,използвала небето за реклама. Самолет изписва във въздуха "Castrol – надпис, голям 3 мили, точно над катедралата "St Paul в Лондон. Самолетът се намира на 2 мили над земята, надписът остава във въздуха 4 минути.
• Castrol е сред пионерите в авиацията чрез спонсориране или снабдяване със смазочни продукти на първите самолети и пилоти. През цялата си история Castrol е част от първите в историята на авиацията – заедно с Ейми Джонсън, Амелия Иъхарт, Джим Молисън, Алкок и Браун, всички те в най-смелите си опити, останали в историята, се доверяват на Castrol. Castrol "R е маслото, с което едни от пионерите на авиацията /Алкок и Браун/ правят първия полет без междинно кацане над Атлантика.
• Епично е постижението на Ейми Джонсън – първата жена сама прелетяла от Англия до Австралия с нейния De Havilland Gypsy Moth през 1930 г., която също се доверява на Castrol.
• Много по-късно Concorde (1976 г.) прави първия си полет на свръхзвукова скорост с Castrol. NASA се доверява също на Castrol в програмата си със съвременните совалки.
• Няма друга компания за масла или спонсор в историята, който да може да се похвали с толкова много успешни участия при поставянето и подобряването на световния рекорд на суша.
• От успеха на LG Hornsted с Benz през 1914 г., световният рекорд на суша е подобряван 38 пъти, от тях в 21 е използвано моторно масло на Castrol.
• Honda, един от най-успешните отбори в състезанията с мотоциклети, винаги е залагал на технологията на Castrol.
• Castrol GTX е представен през 1968 г., създаден като високо технологично моторно масло, подходящо за всеки автомобил, при всякакви условия и начин на шофиране. Най-доброто от Castrol. Тази страст и опит създаде в наше време Edge – просто най-доброто масло на Castrol днес, подходящо за всеки автомобил, при всякакви условия и начин на шофиране. Най-доброто от Castrol. Тази страст и опит създаде в наше време Edge – просто най-доброто масло на Castrol днес.
• Castrol първи представи на пазара всесезонно моторно масло, което работи оптимално при ниски и високи температури, при това на приемлива за клиентите цена.
• Castrol изобрети технологията на присадките в маслото, които всяко моторно масло днес използва за по-надеждна и ефективна работа на двигателя.
• Castrol разработи присадките SDOCP – онези, които се борят успешно срещу образуването на отлагания, неутрализирайки вредното им влияние и удължавайки живота на двигателя.
• Castrol е първият, използвал метален сапун в маслото, за да подобрим значително неговата работа и удължим живота му.
•Castrol създаде Castrolite – първият бленд по-тънко базово масло, за да постигне по-добро поведение на моторното масло при студен старт, без да жертва ефективността на работа при високи температури.
• Castrol подкрепи създаването и усъвършенстването на реактивните авиационни двигатели, правейки възможно съвременното масово използване на самолети.
• Castrol представи за пръв път ZDDP (цинк диалкил дитиофосфат) – антиоксидиращия инхибитор, който и до днес е най-добрият в борбата за защита от износване на коляновия вал и ризите на буталата.
• Castrol разработи първите инхибитори за защита от корозия и ръжда в трансмисионните присадки за хипоидни предавки.
• Castrol създаде първата технология, която чрез специално подобряване на молекулите прави възможно по-доброто им прилепване към триещите се повърхности и създаването на защитен филм.
• Castrol бе първият, разработил специално моторно масло, което да преодолява стреса от високите температури и натоварвания във високоскоростните двигатели на малките автомобили.
• Castrol вярва, че е фундаментално важно да продължи изключително сериозно развойната дейност, както го е правил още с раждането на компанията.
•Castrol е пионер в разбирането, че използването на рециклирани базови масла е вредно за околната среда и двигателя.
• Castrol и специалистите Dr Andrew Markson и Dave Jones бяхме първите, които насочиха усилията си в комбинирани изследвания на моторните масла за високооборотни и натоварени двигатели, авиационните масла, и създадоха първите безпепелни присадки.
• Castrol е дизайнер на ултра течливи моторни масла, гарантиращи допълнителна мощност на малките двигатели.
• Castrol работи с производителите на автомобили още на етапа, когато новите двигатели са в процес на проектиране, за да осигури най-подходящото масло за тях.
• Castrol разработи революционно нови разтворими в маслото пакети присадки, които дават допълнителна защита.
• Castrol е първият, представил моторни масла, специално разработени за турбо двигатели.
• Castrol е предпочитаният доставчик на масла за първоначално вграждане за BMW, Jaguar, Volvo, Land Rover, Rolls Royce, Volkswagen, Audi и Mini. Всички те препоръчват Castrol за последваща смяна на масла.
• Castrol е единственият одобрен доставчик на масло за състезателните автомобили на BMW.
• Castrol е единственият доставчик на авиационни масла за самолетните двигатели на Rolls Royce.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...