Chery A6 - Китайското купе влиза в производство

Main January 1, 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 2557 views | no comments

Върлува едно впечатление, че китайските автопроизводители могат само да правят версии и дори дубликати на вече съществуващи автомобили посредством съвместен бизнес с чужди компании. Да, обаче Chery са на път да унищожат това впечатление със своя А6. Показаният прототип под името A6CC на автомобилното изложение в Шанхай ще влезе в производство.

Колата наскоро премина необходимите тестове и се очаква да влезе в производство във втората половина на 2008 година. Базирано на седана Chery A6, купето А6 ползва платформата със задвижване на предните колела В2. Гамата от двигатели ще включва 2.-литров турбо агрегат, 2.4-литров V6 и 3-литров V6. Опциите за трансмисия са шестстепенна ръчна и четиристепенен автоматик.

С новото купе А6 Chery очевидно искат да навлязат в чужди пазари незабелязано. Има обаче друг момент. Ако китайската компания иска да се котира в Европа, то ще й бъде трудно, тъй като Audi вече има модел А6, който е утвърден.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...