Chevrolet на изложението в Женева

Main March 7, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 8650 views | no comments

Chevrolet отбелязва 100-годишния си юбилей с три важни премиери на щанда си в Женева. Световният дебют на серийната, готова за производство, версия на изпълнения със спортен дух Cruze хечбек, както и европейските дебюти на впечатляващия нов Aveo седан и култовия Camaro кабриолет. Носителят на множество международни награди електромобил на Chevrolet с удължен пробег, Volt не само ще бъде представен на щанда на фирмата - Североамериканският автомобил на годината 2011 може да бъде тестван на къси разстояния, като част от активностите на Chevrolet в „Зеления павилион" (Pavillon Vert).
С атрактивната снижаваща се покривна линия, наподобяваща тази на купе и късите надвеси, както отпред така и в задната част, новият Cruze хечбек има същата динамична осанка като седана и може веднага да бъде разпознат. За него ще е характерно същото стегнато поведение на пътя, ще се произвежда по същия технологичен процес с интегрална конструкция на рамата и каросерията (body-frame integral system,BFI) и ще разполага със същата настройка на ходовата част. Сама по себе си компановъчната система BFI води до създаване на конструкция с високо ниво на здравина и солидност. Обемът на багажното пространство на Cruze хечбек е почти 400 литра, а задните седалки ще се сгъват в пропорция 60/40. Продажбите му започват от средата на 2011 година.
Предната част на седана и хечбека Aveo са с идентична стилистика. Chevrolet очаква по-улегналата стилистика на седана да привлече различен от характерния за хечбека тип клиенти и в частност да се хареса на семействата. Предимствата по отношение на функционалността могат да се остойностят от предлаганото пространство - с дължина от 4389 мм и широчина от 1735 мм. Новият Aveo е както по-дълъг, така и по-широк от актуалния модел, осигурявайки достатъчно простор в интериора. Товарният обем е един от най-големите в този клас и достига щедрите 502 литра. Интериорът се характеризира с модерни дизайнерски решения като вдъхновения от мотоциклетите инструментален панел с аналогов оборотомер, комбиниран с цифров скоростомер.
Моделът ще се предлага със широка гама от бензинови и дизелови агрегати. Първите включват 1,2-литров мотор в две версии на мощност (70 к.с. и 86 к.с.), 1,4-литров (100 к.с.) и 1,6-литров (115 к.с.). За първи път в Aveo дизеловия вариант ще се предлага с две версии и 1,3-литровият двигател ще бъде с мощност от 75 к.с. или 95 к.с. и включва технологията старт-стоп. Всички двигатели разполагат с модерни технологии, сред които например безстепенно променливо газоразпределение на всмукателните и изпускателните клапани и common rail впръскване на гориво при дизелите. Първата шестстепенна автоматична предавателна кутия за малък модел на Chevrolet ще е достъпна за версиите на Aveo с 1.4 и 1.6 бензинови двигатели, а механичните трансмисии ще са с пет или шест предавки в зависимост от избора на двигател. Седанът и хечбек версията ще се предлагат в Европа през лятото.
Купе и кабриолет версиите на Camaro със сигурност ще привлекат вниманието на публиката в Женева. Оборудваният с V8 двигател модел ще се предлага от избрани дилъри на Chevrolet от септември. 6,2-литровият V8 двигател на Camaro е с мощност от 432 к.с., разполага и с 569 Нм въртящ момент. Във версията с шестстепенна автоматична трансмисия, параметрите му са съответно 405 к.с. и 556 Нм. Двигателят е оборудван и със система за активно управление на впръскването на гориво, позволяващо движение с четири работещи цилиндъра при по-малко натоварване. Интериорът е перфектен баланс от наследство и модернизъм.
Множеството системи за безопасност включват двустепенни предни въздушни възглавници, предни странични въздушни възглавници монтирани в седалките и въздушни завеси за пътниците отпред и отзад.
Още в процеса на развойната дейност, каросерията на автомобила е проектирана така, че да може да бъде произвеждана както във версия купе, така и като кабриолет. Последният от своя страна е оборудван със сгъваем покрив изпълнен в съответствие с най-новите технологии в тази област, а за сгъването му са необходими едва 20 секунди. Сглобяван в партньорство със същия производител „отговорен" за производството на кабрио версията на Corvette, той се сгъва в елементарна конфигурация, под формата на буквата Z и се освобождава с помощта на обикновена ръкохватка разположена в средата на горната част на рамката на предното стъкло.
Изработен е от дебела и изключително издръжлива материя включваща поглъщащ шумовете материал, който осигурява тишина и комфорт в интериора, при движение с вдигнат покрив. В конструкцията е включен и заден прозорец изработен от стъкло и оборудван с нагревател.
Силните резултати поставят Chevrolet в добра позиция за 2011, годината в която марката чества своя 100 годишен юбилей. През ноември 1911 година роденият в Швейцария автомобилен състезател и инженер Луи Шевроле в сътрудничество с американския бизнесмен Уилям Крапо Дюран, основават Chevrolet Motor Company във Флинт, Мичиган, а първият автомобил Chevrolet - луксозният шестцилиндров Classic Six - започва да се произвежда скоро след това. За да отбележи това историческо събитие, компанията е планирала амбициозна програма от различни мероприятия. За целта просто следете информацията и новините през годината.



Видео

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...