Chevrolet разкри концептуалната версия на пикапа Colorado

Main March 21, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2021 views | no comments

Източник: www.chevrolet.bg

Дръзката стилистика на студията е поглед към следващото поколение пикап от среден клас


Днес Chevrolet показа концептуалната версия на пикапа Colorado, преди той да направи своя официален дебют на Международния автомобилен салон в Бангкок. Студията ще даде представа за следващото поколение пикап от среден клас Chevrolet Colorado, който ще бъде конструиран на основата на силната ДНК на Chevrolet в тази област, където марката разполага с богати традиции и множество престижни награди. Colorado ще се предлага в продажбените центрове в Тайланд по-късно през тази година и ще бъде представен на останалите пазари през 2012 година.


"Пикапите са част от същността на Chevrolet в почти цялата му 100-годишна история," отбелязва Уейн Бранън, президент и управляващ директор на Chevrolet Europe. "Colorado добавя към това уникално наследство експресивен дизайн, качествена изработка и безкомпромисни възможности." Chevrolet представя седем нови модела през юбилейната за марката 2011 година. "Ние разширяваме нашата моделна гама навлизайки в нови сегменти. Colorado би могъл да се превърне в една нова вълнуваща възможност за Chevrolet в Европа," допълва Бранън.

Концептуалният модел е оборудван с каросерия с удължена кабина, монтирана върху висока рама и задвижване на четирите 20 цолови колела с гуми за пресечен терен. 2.8 литровият турбодизелов двигател е високоефективен агрегат, който разполага с широк диапазон на въртящия момент осигуряващ отлични товарни характеристики и прикачни възможности.

"Въпреки че това все още е само студия, тя очертава визията за базовите пропорции и формите на серийната версия на следващото поколение Colorado," казва Брад Меркел, изпълнителен директор на GM Global Vehicle Line. "Той е своеобразна стилизирана версия на новия пикап, която дава яснота за съчетанието от изключителна надеждност и възможности за превоз на товари от една страна и комфортно пътуване за няколко човека от друга.

Стилистични детайли

Конструкцията на концептуалния пикап Colorado спазва изискванията за целевото й предназначение и включва стабилна носеща рама с широка каросерия, излъчваща мощ и самоувереност. В предната част известното златно лого на Chevrolet и двуелементната решетка са очертани от големи светлинни тела, които преливат към калниците, а върху капака е разположен динамично оформен отвор за въздух.

"Навсякъде по света пикапите се асоциират със здравина и изключителни възможности и именно тези качества са въплътени в студията Colorado," отбелязва Ед Уелбърн, вицепрезидент, отговорен за дизайна на GM. "Неговите динамични пропорции са проекция на почти вековните традиции на пикапите Chevrolet."

Екстериорният цвят Pepperdust Metallic е подчертан с полирани алуминиеви детайли, както и с интегрирани странични стъпала и прожекторни предни светлини с черна маска и вградени LED елементи. В задната част, светлините с LED елементи са изпълнени по цялото протежение и създават впечатляващо усещане когато са активирани.

Допълнителните детайли включват:
• Обтекаем динамичен дизайн и твърда покривна конструкция на товарната част с цвета на каросерията
• Сиви акценти в страничната част, с облицовки в долната част
• 20-цолови алуминиеви колела в цвят разтопен метал
• Гуми Cooper ZEON LTZ с размер 285/50R20
• Външни огледала с вградени LED мигачи

В интериора може да бъде открит и друг отличителен елемент в дизайна на Chevrolet – оформеното като двоен кокпит арматурно табло. То преминава в линията на вратите с общи, обточени линии, създаващи ефект на преливане с който се подчертава чувството за простор в Colorado. Вътрешното осветление в ледено син цвят и висококачествените двулицеви кожени тапицерии на седалките добавят чувство за качество и изисканост.

"Интериорният дизайн създава усещане за лукс и привлекателна атмосфера, съчетани с присъщия на пикапите от средния клас простор", отбелязва Уелбърн. "Вниманието към детайла и качествената изработка могат да бъдат усетени и почувствани."

Двата уреда на инструменталния панел са оформени в мотоциклетен стил и създават спортен дух.

Облицовките контрастират със светлите цветове на седалките, а акцентите от тъмно дърво и грапавите хромови повърхности са съчетани с материали с най-високо качество. В интериора са оформени няколко пространства за съхранение на предмети, включително покрита централна конзола и голяма двойна жабка.

Към всичко това се добавят двузонова климатична система с цифрово управление и последно поколение инфоразвлекателна технология. Студийният модел разполага с ергономично разположен върху арматурното табло 7-инчов LCD дисплей, който дава възможност за лесно наблюдение и интуитивен контрол на достъпа до интернет, навигацията, аудиоуредбата и телефонните функции.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...