Chevrolet Aveo е най-безопасният автомобил в малкия клас в Европа

Main March 1, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 9690 views | no comments

Chevrolet Aveo бе обявен за най-сигурния автомобил в своя клас за 2011 г. от независимата експертна организация в областта на автомобилната безопасност EuroNCAP (European New Car Assessment Program), която публикува своите резултати от изпитанията на общо 53 на брой нови модели, предлагани на европейския пазар.
Миналата година версията хечбек на Chevrolet Aveo си осигури 95 и 87 процента от максимално възможния резултат в основните области, отчитащи степента на защита на възрастните пътници и децата, пътуващи в автомобила в случай на произшествие на пътя.
Серийното оборудване на Chevrolet Aveo включва шест въздушни възглавници и множество системи за активна безопасност, сред които електронен контрол на стабилността, система за контрол на сцеплението и четириканална антиблокираща система на спирачките с електронно управлявано разпределениe на спирачното усилие. Част от оборудването на всички версии на модела са и системата за подпомагане потеглянето по наклон и електронния круз-контрол с ограничител на максималната скорост.
Повечето варианти с бензинови двигатели вече се предлагат с електрическо сервоуправление и автоматична функция старт/стоп, които спомагат за намаляване на разхода на гориво и нивата на емисиите на CO2. Модернизираният 1,4-литров двигател например изразходва с 10% по-малко гориво при смесен цикъл на движение.
От края на есента на 2011 година, Aveo се предлага на пазара и с 1,3-литров турбодизелов задвижващ агрегат, който е първият по рода си в малък модел на марката Chevrolet. В съчетание с 1,3-литровия турбодизелов агрегат, версията с четири врати на новия Aveo е най-икономичният седан на европейския пазар.
През юли миналата година в гамата на Aveo бе представена и новата инфоразвлекателна система с названието Chevrolet MyLink, която позволява на собствениците да интегрират възможностите на своя смартфон в автомобила.


 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...