Chevrolet Camaro - реинкарнацията

Main February 14, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 3043 views | no comments


Преди 41 години - през 1969-а, Chevrolet по молба на свой американски дилър прави супер-мощен вариант на Chevrolet Camaro - ZL1. Машината имала алуминиев седем литров мотор с мощност 500 к.с., но цената и била прекалено висока и са реализирани едва 69 автомобила. До наше време са се запазили едва 42 Chevrolet Camaro ZL1, които, естествено, са колекционна рядкост и появявайки се на търг, ако са в добро състояние могат да ударят цена над милион долара.

Съвсем наскоро на автосалона в Чикаго беше представен реинкарнираният Chevrolet Camaro ZL1. Но този път инженерите на Chevrolet не спряха само с монтирането на по-мощен мотор. Колата има и леко променен екстериор в сравнение с базовия вариант - алуминиев капак с карбонов въздухозаборник, изменена предна броня и спойлер на капака на багажника.

Монтирани са спирачки Brembo, нова изпускателна система, оригиналн ковани 20-цолови джанти и низкопрофилни гуми Goodyear Supercar F2. 6,2-литровият компресорен осмак LSA под капака има мощност от 550 к.с. и максимален въртящ момент 745 Нм, предадателната кутия е шестстепенна, механична, амортисьорите са електронно настройвани Magnetic Ride Control, заимствани от "роднината" купе Cadillac CTS-V. Колата има електроусилвател на волана, блокировка на задния диференциал и кардан с повишена якост.



В салона воланът е тапициран с алкантара, педалите са алуминиеви, на седалките са щамповани обозначенията ZL1. Независимо от ярко изразеният спортен характер на колата, пътниците вътре няма да се лишени от нищо - на разположение е мултимедийна система с Bluetooth, USB, аудиосистема Boston Acoustic, индивидуален климат-контрол, камера за паркиране и парктроник.

Chevrolet Camaro ZL1 ще е по-бърз от купето Cadillac CTS-V и в същото време по-евтин. Може би защото главният контурент на колата Ford Mustang Shelby GT500 струва малко над 50 000 долара.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...