Chevrolet Corvette хибрид? - Може би въпрос на време

Main September 22, 2009 | RS-Auto.bg A- A+ 707 views | no comments

Не беше толкова отдавна времето, когато идеята за хибриден спортен автомобил бе анатемосвана от пуристите и ентусиастите. Но след тазгодишния сезон във Формула 1, дебюта на модели като Tesla Roadster и изцяло електрическия Audi R8 e-Tron и широката подкрепа на хибридните модели вече не е толкова трудно човек да си представи подобно нещо. Нещо повече – въпросната концепция вече изглежда все по-вероятно за най-великия американски спортен автомобил – Chevrolet Corvette.

Според казаното от Том Стивънс (вицепредседател на GM по развитието на глобалната продукция) изглежда малко вероятно Corvette да стане хибриден. Същевременно обаче компанията е готова на почти всичко, за да може американският атлет да влиза в бъдещите стандарти за вредни емисии.

Стивънс също така бе казал, че изглежда малко вероятно и Corvette да получи по-малък шестцилиндров двигател. Според него един по-модерен V8 агрегат спокойно би отговорил на бъдещите американски стандарти CAF

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...