Christie's в очакване на най- голямата си продажба

Main January 24, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 2468 views | no comments

От централата на Audi съобщиха, че на 17 февруари аукционната къща Christie's ще предложи за продажба един от най- известните състезателни автомобили в света- Type D на Auto Union. Предложеният автомобил е една от двете запазени за момента стрели, произведени през 1939 година. От Christie's очакват цената на Type D да достигне рекордните за историята й 8.8- 12 милиона EUR.

Auto Union е един от основоположниците на настоящия гигант AUDI AG. Двата състезателни автомобила Type D присъстват в настоящето благодарение на усилията на много хора, но най- вече на американеца Пол Карасик, който през 1980 година успява да спаси колите от тогаващната СССР след десетгодишно търсене. Състезателните коли са били изнесени от Германия в края на Втората световна война и впоследствие са били разглобени.

Двата Type D на Auto Union са сглобени наново с техническата помощ на Audi AG. Германската компания успява да придобие първата от колите, произведена през 1938 година, а втората (тази която ще бъде предложена на търга на Christie's) започва своя път по частни колеции.

Версията на Type D от 1938 година е оборудвана с дванадесетцилиндров, трилитров двигател. Този агрегат е и един от основните виновници за спецелването на тогаващните Гран При на Италия и Великобритания. През следващата година, моторът на автомобила е ревизиран и е добавен двоен компресор, с който максималната мощност се увеличава от 420 на 460 конски сили. Максималната скорост на движение на състезателната кола достига впечатляващите 330 км/ч.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...