Chrysler - На печалба за първата половина на 2008 година

Main August 2, 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 972 views | no comments

Chrysler се опънаха на настоящата традиция сред автомобилните производители в Детройт, като съобщи за приходите си от 1.1 милиарда долара за първата половина на 2008 година. Това е първият път, в който Chrysler съобщава за финансите си, откакто бяха купени от Cerberus Capital Management. Тези данни идват точно когато все повече се засилваха спекулациите, че автомобилната компания може и да е пред банкрут.

Джим Прес, съпрезидент на Chrysler, каза, че 1.1 милиарда долара са приходите преди всякакви лихви, данъци, обезценяване и амортизация. Освен това Chrysler притежава в кеш и на пазара ценни книжа на обща стойност от 11.7 милиарда долара, казва той пред журналистите от Automotive News. Съобщението идва седмица, след като Chrysler казаха, че обмислят да спрат лизинговата си програма, тъй като остатъчната част от пикапите и SUV моделите, продадени на лизинг, става много евтина.

Chrysler също така са категорични, че продължават да следват своите цели и агресивни планове за преструктуриране въпреки страховития спад в продажбите за последните няколко месеца. Само за юли продажбите са паднали с 28.8 % в сравнение със същия период на миналата година.

Вече GM съобщиха от своя страна за загуби в размер на 15.5 милиарда долара за втората четвърт на годината. Ford пък съобщиха за загуби от 8.7 милиарда долара за същия период.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...