Chrysler - Пуска първите си серийни хибриди

Main August 24, 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 909 views | no comments

Новите хибридни SUV модели на Chrysler – Dodge Durango и Aspen – най-накрая ще слязат от конвейера тази седмица. Хибридите се произвеждат във фабриката на компанията в Нюарк, Делауеър. Двата SUV модела са първите опити на Chrysler на пазара за хибриди. Говори се, че те могат да изминат до 25 % повече разстояние в сравнение със своите бензинови еквиваленти.

И двата хибрида са с 5.7-литрови HEMI V8 двигатели с възможност за деактивиране на част от цилиндрите. Максималният им мощност е 385 к.с., а въртящият момент възлиза на 510 Нм. Разбира се, въпросните показатели се получават, когато агрегатът е куплиран с въпросната двурежимна хибридна система. Автомобилите отново могат да бъдат товарени стабилно, но въпреки това собствениците им ще пестят стотици литри (или галони в случая на американците) гориво годишно.

Двурежимната хибридна система, която е развита съвместно от GM, Daimler и BMW, интегрира автоматична трансмисия с хибридна система за задвижване. Предлага се възможност за каране само в електрически или само в бензинов режим, но също така може и комбинирано.

Производството на автомобили с двурежимни хибридни системи се различава по няколко начина от това на стандартните модели. Така процесът на производство на хибриди включва нови етапи, сред които и няколко стадия на оценка на двигателя и батериите. Освен това има уникални компоненти като 300-волтова батерия, двурежимна трансмисия, модул за пренасочване на въртящия момент, високоволтови кабели и още няколко системи, присъщи на хибридите.

Началната цена за един нов Dodge Durango HEMI Hynrid е 45 340 долара. Цената на аналогичния Chrysler Aspen HEMI Hybrid ще възлиза на 45 570 долара. След това обаче ще бъдат приложени и такси в размер на 1800 долара.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...