Chrysler се разделя с електромобилите. Продава ги на Polaris

Main April 27, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2465 views | no comments

Chrysler Group обяви, че ще продаде подразделението си, занимаващо се с разработката и производството на електрически автомобили GEM (Global Electric Motorcars) на Polaris Industries. Двете страни са подписали споразумение за поръчка, а сделката се очаква да бъде финализирана до 60 дни.

Собственост на Chrysler Group LLC, компанията Global Electric Motorcars е пазарен лидер за ниско-скоростни, електрически транспортни средства за близки разстояния през последните години и има повече от 40,000 електрически автомобила на батерии по пътищата в цял свят. Превозните средства на GEM се ползват от местни, щатски и национални правителствени агенции, на територията на курорти, жилищни квартали, универститети, медицински и корпоративни терени, както и от спортни екипи, индивидуални клиенти и за превоз на хора на кратки разстояния.

Моделите на GEM за пътнически и комунални нужди имат право да се движат по повечето улиците с максимална допустима скорост 56 километра в час и притежават голяма част от системите за сигурност на нормалните автомобили.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...