Chrysler спира производството на Dodge Caliber

Main August 26, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 8540 views | no comments

Още тази есен концернът Chrysler ще прекрати производството на компактния кросоувър Dodge Caliber във връзка с ниското клиентско търсене и необходимостта от обновяване на моделната гама. Worldcarfans съобщава, като се позовава на писмо, разпространено до дилърите на Chrysler, че конвейерът ще преустанови работа на 23 ноември. Caliber ще бъде сменен с напълно нов модел, чиято премиера е планирана за януари 2012 на салона в Детройт. Той ще бъде построен върху платформата на Alfa Romeo Giulietta и е ще получи 1,4-литров турбомотор от Fiat.

Известно е, че Dodge Caliber бе представен през 2006 г. като приемник на модела Neon. Той бе разработен в сътрудничество с немския концерн Daimler, който по това време контролираше Chrysler. Последният лек ристайлинг на кросоувъра стана през 2010 г.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...