Citroen изсвири симфония номер 9 в Пекин

Main April 17, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4400 views | no comments

Citroen представя като световна премиера на салона в Пекин концептуалния автомобил Номер 9 (Numero 9), който подсказва бъдещето на линията DS и очертава стилистиката на 3 от бъдещите модели на тази линия - лимузина от сегмент С (премиум седан), SUV и висок клас лимузина от сегмент D.
Харизматичният силует отново е препратка към концепцията shooting brake, като добавя нова идентичност на предната част, замислена да бъде оборудвана с технологията Full-hybrid Plug-in. Този концептуален автомобил демонстрира забележителни показатели (50 км автономност, 295 к.с., boost, 39 г CO2/км).
Свързвайки пропорциите на купето с тези на комби, Номер 9 създава предчувствие за изключителни автомобилни усещания, със своите фини линии, дълъг преден капак и изключително ниска позиция (височина 1,27 м), върху 21-инчови колела.
С дължина от 4,93 м и широчина от 1,94 м, Номер 9 разполага с 3 м база.
Каросерията, в наситен черен цвят с леки нюанси, наречен whisper, се комбинира отлично с „калифорнийски“ хром, с по-топъл оттенък.
Всички детайли на Номер 9 са конструирани така, че да допринесат за неговата ефективност (SCx = 0,61) - усиленият заден спойлер затвърждава ефекта fastback, джантите тип „турбина“ подпомагат преминаването на въздуха около колелата.
Хибридна верига е с вграден електрически двигател на нивото на задната ос и комбинира силов агрегат с вътрешно горене (бензин или дизел, в зависимост от пазара) с eлектромотор с мощност от 70 к.с. при максимален въртящ момент от 200 Nm. Той е захранен от литиево-йонни батерии, зареждащи се само за 3 ч 30 мин. в обикновен домашен контакт.
Средният разход е 1,7 l/100 км, а вредните емисии CO2- 39 г/км. От 0 до 100 км/ч той достига за 5,4 сек. В случаите на затруднено придвижване, например при изкачване по заснежен път, водачът може да избере режим 4х4.
Моделът, показан на изложението в Пекин е оборудван с бензинов двигател, 1,6 THP с мощност 225 к.с. и въртящ момент от 275 Нм.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...