Citroen ще прави конкурент на Dacia

Main January 24, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2760 views | no comments

Френското издание Automobile публикува на сайта си кадри от нов нискобюджетен седан на Citroen, който ще бъде пряк конкурент на Dacia.
Според предварителните данни новият модел засега носи вътрешнофирменото кодово име M43. Той ще легне на една от старите платформи на марката, като габаритната му дължина ще е около 4,5 м. Не е изключено серийният модел да се казва ID по подобие на евтините версии на DS от 50-те и 70-те години на миналия век.
Преди всичко достъпният седан на Citroen е предназначен за пазарите в Бразилия, Индия и Китай, както и за някои европейски страни. Ще произвеждат автомобила в испанския завод на компанията във Виго.
Ще предлагат бюджетния Citroen и под знака на Peugeot, но този вариант щял да има доста по-евтин интериор. Не е изключено френският лъв да възроди марката Talbot, чиито права са собственост на френската компания от 1979 г.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...