Citroen C4 by Loeb - В чест на световния рали шампион

Main March 28, 2009 | RS-Auto.bg A- A+ 1874 views | no comments

Citroen отпразнуваха титлата си в Световния рали шампионат със специално издание на C4 coupe, наречено “by Loeb” – на името на Себастиен Льоб. Французинът е най-успешният пилот в историята на Световния рали шампионат. Всеки един от представителите на лимитираната серия ще бъде номериран и ще притежава специална боя и оборудване.

Себастиен Льоб спечели последните пет рали шампионата от WRC зад волана на Citroen. И за да се покаже, че лимитираният модел принадлежи на “by Loeb” серията, той ще притежава подписа на французина върху плакет вътре в кабината. На същата плочка ще бъде и уникалният номер на модела. Иначе други подробности включват метални лайсни около отворите за въздух отвътре, по педалите, както и по топката на скоростния лост. По спортния кожен волан има червени шевове, като тази цветова схема (от черно и червено) и следвана и при изработката на спортните седалки “3D X-Ray”. Интериорът е завършен от червени елементи по подовия мокет, както и името на “by Loeb” на някои места в интериора.

Екстериорът може да бъде в червено или черно, като се предлагат и бели или черни 17-цолови колела. Подписът на Льоб е възпроизведен на вратите, като и отзад има допълнителен стикер, на който пише “by Loeb”. Иначе самата задница завършва и със спортен спойлер, който да завърши спортния имидж.

Предлагат се три 1.6-литрови двигателя: един VTI модел с мощност от 118 к.с., турбо вариант THP с мощност от 148 к.с., както и HDi турбодизелов агрегат с мощност от 108 к.с. Съответно най-скъпият двигател в гамата е дизеловият. Иначе динамичните показатели на “by Loeb” версиите са идентични с тези на нормалните варианти на С4, което означава, че ускорението до 100 км/ч за 8.4 секунди при THP модела, както и комбиниран разход на гориво от 4.0 л/100 км за HDi.

Citroen C4 by Loeb вече се предлага за продан.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...