Citroen C4 Picasso се скъсява, но базата му расте

Main April 2, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 4260 views | no comments

В интернет пространството изтекоха официални снимки на новия Citroen C4 Picasso, чиято световна премиера е предвидена за салона в Шанхай на 21 април. Моделът е дълъг 4428 мм, широк 1826 мм и висок 1611 мм. Колесната база е 2785 мм (с 57 мм повече от предишното поколение). Скъсен e с 42 мм и е станал по-нисък с 69 мм. Обемът на багажника е пораснал с 37 л - 537 л.
Това е първият сериен модел на PSA Peugeot Citroen, изграден на модулната платформа EMP2 (на нея правят и Peugeot 501, и хечбека 308). Благодарение на нея масата на един модел пада средно със 140 кг.
Моделът ще се предлага с два бензинови двигателя с 1,6-литров работен обем и макс. мощност 120 и 155 к.с. Дизеловите разполагат или с 90, или със 115 к.с. Трансмисията е само 6-степенна, механична или роботизирана ЕGS. Най-мощният от двигателите набира скорост от 100 км/ч за 9,0 сек. Макс. му скорост е 209 км/ч.
В обзавеждането са предвидени два цветни 12-инчови LCD дисплея в горната част на централната конзола и 7-инчов сензорен под въздуховодите. На първия от тях излиза цялата необходима за шофьора информация.
В списъка на обзавеждането влизат система за паркиране, видеокамера, активен круз-контрол, автоматично превключване от дълги на къси светлини при разминаване с насрещни автомобили.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...