Clio Gordini RS: 1000 бройки

Main March 22, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2124 views | no comments

Renault съобщи, че на 9 март е бил произведен представителят с пореден номер 1000 на суперспортното Clio Gordini RS. Юбилейният автомобил, решен в характерното за иконата синьо основно цветово решение с надлъжни бели ивици, бе сглобен по-малко от 12 месеца след началото на производството на колата през май миналата година.

В момента, Clio Gordini RS се предлага в 18 държави в цял свят, а във възроденото семейство на Gordini са включени още Twingo Gordini RS и Twingo Gordini. По време на тазгодишното изложение в Женева беше представено и новото попълнение- Wind Gordini.

Renault Clio Gordini RS разполага с двулитров задвижващ агрегат, генериращ максимална мощност от 203 конски сили и максимален въртящ момент от 215 Нм. Автомобилът е оборудван със спортно окачване, система за безключов достъп до интериора, навигационна система Carminat TomTom®, круз контрол с ограничител на скоростта, автоматични фарове и чистачки, климатична инсталация, отопляеми седалки, електронна стабилизираща програма с възможност за цялостно изключване, допълнително тонирани задни стъкла и други.

От Renault дават възможност за поръчка на Clio Gordini RS и във вариант със по-спортното окачване Cup, а ефективните спирачни характеристики са факт благодарение на разработена съвместно с Brembo система.

 
Keywords:   renault, Renault Clio, tomtom, twingo
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...