De Macross GT1: от милионер за милионери

Main September 2, 2010 | Auto-Press.net A- A+ 1555 views | no comments

Доста успешният корейски предприемач, милионерът Джаонг Хур навярно е решил да запише името си в редицата на производители на супер-автомобили. Той е поръчал на канадската De Macross Motors Corp. (DMMC) да развие спортен автомобил от топ-категория.

Засега De Macross GT съществува само като компютърна разработка и модел в умален мащаб, но канадската компания обещава да а е готова с пълноценен екземпляр през ноември, като началото на продажбите на лимитираната серия от 200 коли, кореецът иска да стане през 2011-а.

Точни технически данни засега не са обявени, но е известно, че под капака зад двуместното купе ще е разположен 5,4-литров, компресорен V8 от GM, преработен от специалистите на Roush Yates Racing Engines. Те са известни с подготовката си на мотори за популярната американска пистова серия NASCAR.

При направата на шасито ще се използва алуминий и карбон, а техническата част е разработена в тясно сътрудничество с доставчика на автокомпоненти Multimatic.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...