Dodge Dart се завръща

Main December 7, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 11055 views | no comments

Dodge показва нов компактен модел на салона в Детройт на 9 януари. Името Dart идва от аналогичен модел от 1960 г. Днешният му наследник, нарочен за новия Caliber, обаче е първият автомобил на Chrysler Group, ползващ архитектурата на Fiat, или по-точно - адаптираната удължена и леко разширена платформа на Alfa Romeo Giulietta. 68% от каросерията му е изработено от високоякостна стомана, комбинирана обаче с независимо окачване на четирите 18-инчови колела.
Дизайнът е със завладяваща линия и динамични извивки. Индивидуалният пакет на обзавеждане за предните фарове е напълно разпознаваем с новите отделни кръстосани ребра на радиаторната решетка. Стоп-светлините са с LED технология и изглеждат като на състезателен автомобил. Заедно с двойния ауспух те са вдъхновени от легендата Dodge Charger.
Dodge Dart ще разчита на три икономични 4-цилиндрови двигателя, два от които – от серията MultiAir на компанията Fiat. Купувачите ще могат да избират между 16-клапанния 2,0-литров Tigershark, 1,4-литкровия MultiAir Intercooled Turbo и новия Tigershark 2,4-литров MultiAir.
Ще произвеждат новия модел във фабриката на Chrysler Group в Белведере.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...