DS2 – новият малък премиален Citroen

Main March 16, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 4117 views | no comments

Първият член на новото си премиално семейство DS компанията Citroen показа точно преди две години на автосалона в Женева - моделът DS3 и той много скоро влезе в серийно производство, като стана една от най-интересните новости на пазара в Европа и у нас. През миналата година Citroen представи още един DS - хечбека DS4, чиито продажби също очакваме да тръгнат много скоро.

Според мнението на анализаторите, следващият модел от вече наложилото се семейство на двойния шеврон ще бъде DS2. Според французите той трябва да стане "идеологически" наследник на легендарния им модел 2CV /дюшво/, който имаше и не особено учтивия прякор "грозното пате". Това беше прост и евтин автомобил, който помогна на следвоенна Франция да се изправи на крака. Новото дюшво ще е обаче съвършено друг тип автомобил - с луксозен салон, маса екстри и съвременни екологични мотори. И съвсем няма да е евтин.

Дължината на Citroen DS2 ще е 3,7 м, което е с 240 мм по-малко от дължината на C3, но е с 265 мм повече от дължината на най-малкия модел на марката С1. Тоест новият DS2 ще се конкурира по размери не с кого да е, а с бестселърът на BMW в този сектор на пазара - Mini.

Явно е че новата кола ще се конкурира с прочутия модел на немците не само по размери, защото французите имат намерение да направят от DS2 един от най-добрите малки хечбеци по "драйвърските" му качества. В това отношение хората на Citroen имат достатъчно опит, след като компанията и нейният основен пилот Себастиан Льоб са вече доста години поред световни рали-шампиони.

 
Keywords:   bmw, citroen, ds2
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...