DS3 Racing S. Loeb и DS4 RACING Concept дебютират в Женева

Main February 28, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 11330 views | no comments

Citroen публикува първите снимки на DS3 Racing S. Loeb, който ще дебютира официално на фирмения щанд в Женева. Другата премиера на марката е концептуалният автомобил DS4 RACING Concept. Припомняме, че последният е с шаси, снижено с 35 мм в сравнение със серийния модел, увеличена следа отпред с 55 мм и отзад с 75 мм, добавяне на елементи като въздуховод, престилка на предната броня, спойлери в долната част на купето и уширения на калниците. Разработен от Citroеn Racing, 1,6-литровият двигател е с мощност 256 к.с. или 160 к.с./л, а емисиите на CO2 са ограничени до 155 гр/км. Спирачната система е с апарати с 4 бутала и специални дискове с диаметър 380 мм. Друга отличителна характеристика на концептуалния Citroеn DS4 RACING CONCEPT е неговият цвят, който за пръв път се появява в автомобилния свят - сив мат с ефект на тъкан.
На автомобилния салон в Женева Citroеn пуска в продажба DS3 Racing S. Loeb. Серията е проектирана на базата на DS3 Racing, дооборудвана е с навигационна система MyWay и се отличава със своите цветове и материи. Ще бъдат произведени 200 броя.
Новият външен цвят, черен мат Tarmac с грапав ефект, не е предлаган от никой автомобилен производител до този момент.
Покривът, огледалата за обратно виждане, лайстната на предната решетка и тази на бордовото табло и основата на скоростния лост са в червен цвят Aden.
Нововъдение от страна на Citroеn е и eTouch (система за спешни повиквания), която е налична при повечето модели. Citroеn MULTICITY е услуга, улесняваща пътуванията и за момента се предлага във Франция, а до няколко седмици ще бъде лансирана и в Германия. Скоро към нея ще бъде включена и услуга за използване на един автомобил от група хора, пътуващи в една посока.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...