Dunlop представи нова свръхвисокоскоростна гума

Main March 19, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4140 views | no comments

Dunlop представи нов европейски вид спортни гуми на пистата „Аскари“ в близост до Малага, Испания. Sport Maxx RT (Racing Technology - състезателна технология) е специално разработена да подкрепи най-бързите коли по някои от най-трудните състезателни писти в света, като осигури завръщането на шофьорите у дома без да се налага смяна на гуми.
На пътна повърхност Sport Maxx RT е с по-добро сцепление благодарение на каучуковата смес на протектора и обезпечава висока стабилност на управлението, осигурена от масивния външен раменен блок, който увеличава контактната повърност с пътя в завой, особено при висока скорост.
Гумата има сериозна устойчивост на аквапланинг благодарение на широките централни канали, които увеличават обема на потока на вода. Кръглата стъпка позволява потокът вода да бъде изтласкан навън през страничните канали и гумата да остане в контакт с пътя, а не с водната повърхност.
По-късият спирачен път, особено при висока скорост, се осигурява от специални блокчета, вградени в шарката на протектора на гумата.
Помислено е и за намаляване разхода на гориво както чрез оптималното разпределение на материала, целящо намаляване генерирането на топлина така и чрез аеродинамичната страница и гладките ребра, които намаляват всмукването на въздух.
Последните тестове на TUV, направени с новата Sport Maxx RT, потвърждават солидните пътни възможности на гумата. Сравнена с най-сериозните си конкуренти, Sport Maxx RT показа, че може да ги изпревари със значителните 7% по отношение спирането на суха и мокра настилка.

 
Keywords:   dunlop, racing technology
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...