Endora SC 1 - класиката е модерна!

Main May 20, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 11960 views | no comments

Немската компания Еndora Cars анонсира вчера, че подготвя нов супер-автомобил, наречен SC-1, който ще предлага интересен микс от класически дизайн на спортен автомобил и модерни технологии. Стилът на колата е инспириран от европейските и американски спортни модели от 60-е и 70-е години на миналия век. Той обединява динамичност, елегантност и индивидуализъм.

Endora SC-1 има дълга предна част, повдигната средна линия и обща динамична форма. В аеродинамичната си част Endora SC-1 включва ясно изразен заден дифузор, широк преден спойлер, ниско отстояние от пътя и изразени странични престилки.

Задвижването на колата е поверено на 6.2-литровия, алуминиев V8 на шестото поколение Corvette. Tова означава мощност от 440 к.с., но от фирмата обещават развитие на мотора със 7-литров, отново V8 мотор с мощност 520 к.с., както и с турбомотор 6.2 л , V8 с впечатляващите 650 к.с.

Колата ще е оборудвана стандартно с 6-степенна механична кутия, а като опция с 6-степеннна автоматична с лостчета за смяна на предавките от волана.

В окачването на колата са използвани алуминиеви ковани елементи, напречно монтирани композитни пружиниращи елементи. Колата стандартно ще е оборудвана с електронен тракшън контрол, активна асистенция на волана, 19-цолови колела отпред и 20-цолови отзад.

За цената засега не се обявява нищо.

 
Keywords:   cars, Corvette
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...