Euro NCAP: AEB ще увеличи значително пътната безопасност

Main May 23, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 9870 views | no comments

От европейския комитет за провеждане на независимите краш-тестове Euro NCAP отбелязват важната роля на системата за екстремно спиране AEB за безопасността на автомобила. Тя не само съществено ще намали травматичността при пътните произшествия, но и ще може да предотврати някои аварии. „Въвеждането й в оборудването на всички автомобили по пътищата на Европа значително ще намали в голяма степен тежките последици от катастрофите и тяхното количество”, отбелязва представителят на Euro NCAP Майкъл ван Ратинген.
Според данните от последните серии краш-тестове, публикувани днес, 23 май, два от четирите автомобила, показали най-добри резултати, оборудвани със системата AEB, са BMW Серия 3 и Mazda CX-5. Освен тях, максимална оценка от пет звезди получиха Hyundai i30 и Peugeot 208.
От комитета подчертават, че автомобилните производители отделят все повече внимание на способите за намаляване на травматичността при пътните инциденти. Най-висок показател по този параметър са постигнали конструкторите на BMW Серия 3 - 78%.
По случай 15-годишния си юбилей, на 13 юни, комитетът Euro NCAP ще представи новия етап от своята програма за безопасност. Особено внимание ще бъде отделено на ролята на такива технологични разработки като AEB.



Видео

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...