FIAT 500 става кросоувър през 2013 г

Main August 17, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 10535 views | no comments

Моделната гама на FIAT 500 ще бъде разширена в следващите две години. Главната новина при марката ще стане кросоувър с пет врати, построен на базата на култовия хечбек. Автомобилът ще ползва удължена платформа. Концептулната версия на модела ще дебютира още през 2012 г. Възможно е това да се случи на международния автомобилен салон в Женева през март догодина. Серийният кросоувър FIAT 500 ще се появи през 2013 г. Производството му ще се осъществява в сръбския завод на концерна.
Още един нов модел ще стане електрическият хечбек FIAT 500, който пък ще се появи на пазара през следващата година. Автомобилът ще бъде построен върху базата на концепткара FIAT 500 BEV, представен на салона в Детройт през 2010 г. Компактният екомобиль е разработен в сътрудничество с техническия център на Chrysler, който проектира всички електромобили на алианса Fiat-Chrysler. Шефът на алианса Серджо Маркионе заяви, че, цената на електрическия FIAT 500 ще бъде два пъти по-скъп от бензиновата версия. Автомобилът ще бъде произвеждан в ограничен тираж.

 
Keywords:   chrysler, fiat, fiat 500, speed press
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...