Force India осъдени да платят над милион евро на Aerolab

Main August 20, 2010 | Speed-Press.com A- A+ 1287 views | no comments

Отборът от Формула 1 Force India беше осъден да плати над 1 000 000 евро за щети, нанесени на италианската компания за аеродинамични изследвания Aerolab. Сумата е натрупана от неплатени услуги и такси. Изглежда, че това е само началото на скандала...
Неприятните за индийците новини дойдоха дни преди края на ваканцията във Ф1. Лондонски съд осъди базирания във Великобритания отбор да изплати сумата от 1 074 730 евро плюс съдебните такси и лихва от 8% на Aerolab. Делото на италианците беше в застой заради споровете около легитимността на дизайна на болидите на Lotus, които бяха проектирани в аеродинамичния им тунел.
От Аеrolab твърдят, че сумата, за която са осъдени Force India, е доста далеч от исканата от тях. Очаква се индийците да имат големи проблеми с италианските власти в предстоящото ГП на Италия, юрисдикцията им.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...