Ford в Женева: Достъпна технология за днес и утре

Main February 19, 2008 | Auto-Press.net A- A+ 1134 views | no comments

- Ford ECOnetic: водещи или сред най-добрите с ниски CO2 емисии в сегмента чрез високотехнологични традиционни двигатели.
- Ford EcoBoost бензинови турбо двигатели с директно впръскване на горивото ще постигнат по-висока икономичност, по-ниски CO2 емисии и впечатляващи характеристики на работа.
- Ford Flexifuel: използване на възобновяема енергия за ниски CO2 емисии. Ford-Европа задържа лидерската си позиция чрез три нови Flexifuel модела.
- Висококонкурентни CO2 резултати от традиционните бензинови и дизелови двигатели на Ford.
- В продуктова гама се включват и автомобили, задвижвани с природен газ (CNG/LPG).

Отговорът на Ford-Европа към екосъобразната мобилност може да бъде видян на автоизложението в Женева тази година. Компанията представя широк избор от практични, достъпни и вече в наличност модели с ниски CO2 емисии.

Екосъобразната мобилност е основно предизвикателство пред обществото и автомобилната индустрия и все още предстои да извървим дълъг път – каза Джон Флеминг, президент и изпълнителен директор на Ford-Европа. – Технически възможни и достъпни начини да преодолеем проблема със замълсяването на околната среда, без да се отказваме от основна необходимост като мобилността, вече се предлагат от Ford-Европа.

В близко бъдеще ще сме насочени към новата ни продуктова линия Ford ECOnetic с ултраниски CO2 емисии и биоетанолно задвижваните ни Flexifuel автомобили – технология, в която сме пионер и сме сред водещите в Европа. Нещо повече, сега работим над достъпни нови бензинови двигатели с името Ford EcoBoost. Те комбинират директното впръскване на горивото с турботехнологиите, за да постигнат по-добра работа, икономичност и по-ниски вредни емисии от двигателите с по-малък работен обем.

В допълнение към специалната ни линия автомобили с понижени CO2 емисии са и традиционните ни модели, които също са висококонкурентни по отношение на CO2 замърсяването. Това показва колко сериозно сме отдадени на постоянното намаляване на въглеродните показатели на продуктите ни, без да жертваме характерни за марката качества, като стил, постигнат чрез кинетичния ни дизайн; великолепно пътно поведение и надеждност през целия жизнен цикъл на автомобила – уточни Флеминг.

 
Keywords:   cng lpg, co2, flexifuel, ford
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...