Ford – най-практичен от масовите автомобили у нас, сочи проучване

Main January 26, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2885 views | no comments

Fiesta е най-продаваният автомобил в България за 2011 г. Тя е абсолютен лидер в сегмента си с 800 реализирани на пазара бройки. Общо 1851 автомобила Ford са продадени през миналата година, сочи статистиката на Moto-Pfohe, официален вносител на Jaguar, Ford, Volvo и Land Rover у нас. От шведската марка са били купени 206 единици, от Jaguar – 19, а от Land Rover – 140.
„Отчитаме ръстове спрямо 2010 г., особено за марките Land Rover и Jaguar. Не можем да насмогнем с поръчки за модела Evoque, голям е оптимизмът ни за 2012 г.”, сподели с медиите Димо Николов, управител на фирмата.
Moto-Pfohe обяви резултатите от проучване, свързано с отношението на българина към автомобила и неговите предпочитания. То е извършено от маркетинговата агенция Pragmatica. Запитването е направено сред 1000 души с доходи, два пъти по-високи от средните за страната. 72% от респондентите почти всеки ден използват автомобил. 26% от тях са били на възраст от 18 до 29 години, а 50% - между 30 и 48 години. 12% са посочили, че живеят добре, 82% - много добре и едва 5% не са се чувствали удовлетворени.
95% от анкетираните притежават автомобил.
Най-често ползвани са коли от марката VW, следват Opel, Renault, Ford, Audi, Seat и Mercedes. По-голямата част от семейните коли на респондентите са се оказали Opel, като по този показател Ford e на четвърто място.
Американската марка е обявена и за най-практична сред масовите автомобилни брандове, сочи проучването.
96% от респондентите в запитването познават името Moto-Pfohe и дейността на фирмата. 90% смятат компанията за надеждна, а 80% - че предлага автомобили на добри цени.
35% от запитаните възнамеряват да закупят автомобил независимо дали е нов или втора употреба през близките няколко години. Такава е била ставката и през 2008 г.
Проучването е направено през октомври ноември.
През 2012 г. през юни в България ще дебютира новият For B-Max, месец по-късно идва Ranger, а през септември очакваме новия Ford Focus ST. Предстои Volvo да представи V40. До края на годината на българския пазар ще дебютира и новият Range Rover.






 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...