Ford направи 100 000-я си хибрид

Main March 13, 2009 | Auto-Press.net A- A+ 1025 views | no comments

The Ford Motor Co. направи тази седмица 100 000-я си автомобил с хибридно задвижване. Юбилейният автомобил е сребърен Escape Hybrid и беше направен в завода на марката в Диърборн, Мичиган. Стартът на производството на хибридни автомобили стартира в същия завод през 2004-а, а през сладващата там беше усвоено производството на Mercury Mariner Hybrid. Заводът произвежда още бензинови варианти на двата модела, пикапът F 150 и Mazda Tribute.

Още тази пролет Ford ще стартира продажбите на второ поколение хибриди с моделите Ford Fusion и Mercury Milan. Тези средноразмерни седани, които се правят в Мексико, вече с хибридното задвижване ще имат подобрена с близо 20% икономичност. Подобрението в разхода на гориво е още по-високо при двата SUV модела, където икономията достига до 30%. Ford aнонсира и намеренията си да стартира продажбите на изцяло електрически и зареждащи се от битовата елмрежа автомобили през 2012-а.

Говорителят на Ford Марк Шимър съобщи, че с влизането в производство на двата хибридни седана, производството на хибридни автомобили на марката ще нарасне двойно и ще достигне нивото от 50 000 коли годишно. Пазарът за подобни автомобили в Щатите нараства - през миналата година Ford е продал 19 524 хибридни автомобила Escape и Mariner, докато Toyota Motor Corp. реализира 159 000 коли от модела си Prius.

Първият хибрид на FORD е Ford Escape Hybrid, лансиран на пазара през 2004-а, като колата дебютира по улиците на Манхатън поставяйки рекорд от непрекъснато движение с време 37 часа и измина 576 мили /921,6 км/ с един резервоар гориво. През следващата година Сан Франциско стана първият град в Щатите използвал като масов такси автомобил и то SUV Ford Escape Hybrid. Днес по улиците на града се движат 250 такива автомобила, но рекордът е задминат от Ню-Йорк, където същата служба вече носят 1 400 Ford Escape Hybrid. Колата енай-икономичният автомобил от вида си планетата и най-чист /ATPZEV/. През 2006 Ford създаде група от двойногоривни E-85 Ford Escape Hybrid, а през 2009-а смята да удвои производството си на хибридни автомобили.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...