Ford усъвършенства самопаркиращите се коли

Main October 14, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 10685 views | no comments

Ford вече тества новите си системи за безопасност, които вероятно ще направят шофьора почти излишен в градски условия. В канала си в YouTube производителят публикува видео, което показва как автомобилите Ford вече са се научили да завиват сами, за да избегнат внезапно изникнало препятствие.
Засега не се уточнява кога системата ще стане част от серийното обзавеждане на моделите, тъй като тя все още е в първоначалния стадий от разработването си.
В момента на ход е новото поколение паркинг-асистенти обаче, което позволява на автомобилите да намират сами свободно място и да паркират паралелно или перпендикулярно. Такива системи има серийно вече и във Volvo, за жалост се деактивират, ако в този момент страхливо докоснеш волана. Подобни „самопаркиращи се“ технологични чудеса разработва и Volkswagen. Новото им поколение от Ford обаче позволява шофьорът да е извън колата. Удобството в случая е, че в пренаселените градове дори и да паркиратe прекрасно в тесни пространства, често няма как да излeзнeтe впоследствие от автомобила си. Видео

 
Keywords:   ford
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...