Ford B-MAX спира активно в града сам

Main March 15, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 3600 views | no comments

B-MAX е първият компактен модел на Ford със Системата за активно спиране в града, която предотвратява сблъсъци със спрели или бавно движещи се автомобили отпред. Само във Великобритания, Франция, Германия, Италия и Испания пострадалите от катастрофи са повече от половин милион. Приблизително всеки осми е пострадал вследствие на удари с ниска скорост при маневри на заден ход.
Системата за активно спиране в града прилага спирачно усилие, когато индикира възможен сблъсък с ниска скорост.
Тя следи трафика и прилага спирачно усилие, ако има опасност от предстоящ сблъсък с автомобил отпред. При тестове е доказала, че предотвратява удари при скорост до 15 км/ч и намалява силата им при скорост до 30 км/ч. Системата получи специалната награда на Euro NCAP през 2011 г.
Системата за активно спиране в града е само един от начините, по които новият мултифункционален автомобил на Ford – B-MAX използва технологии за предотвратяване на най-често срещаните сблъсъци на натоварени пътища, за да увеличи беопасността на градските автомобили.
Системата на Ford за помагане при потегляне по наклон спира движението на автомобила назад при потегляне или паркиране по наклон; B-MAX също е изключително лесно управляем в тесни пространства благодарение на компактното шаси, по-високата позиция на шофьора, малкия ъгъл на завиване и камерата за задно виждане.


 
Keywords:   euro ncap, ford
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...