Ford Fiesta: 1 000 000 от новите

Main May 10, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2030 views | no comments

В края на миналата седмица, във фирмения комплекс на Ford в Кьолн е бил произведен представителят с пореден номер 1 000 000 на актуалната версия на компактната Fiesta. От фирмата на синия овал коментират, че юбилейната граница е достигната за рекордно кратък, за историята на марката, срок от 33 месеца.

Ford и служителите на комплекса в Кьолн имат още две сериозни причини за радост и гордост през настоящия месец. През май, но преди 35 години, в Германия започва предлагането на първото поколение на Fiesta, а преди 80 години- на 4 май 1931 година, в Кьолн е произведен първият автомобил- Ford Model A.

От стартирането на производството на Fiesta, Ford може да се похвали с над 6 милиона нейни сглобени представителя. Представителите от Кьолн се изнасят къв 71 държави, като основните пазари за компактиня модел са Великобритания, Франция, Турция и Русия. Новата Fiesta, от която са реализирани над 1 350 000 единици, се сглобява също така и в Испания, Китай, Тайланд и Мексико.

Новото поколение на Ford Fiesta продължава да жъне успехи и през март беше най-продаваният малък автомобил на европейския пазар. С 50 534 нови регистрации и повече от 10 000 единици пред най-близката конкуренция, моделът приключи месеца на втора позиция в Топ 10 на най- търсените, като отстъпи само на Volkswagen Golf (53 055 продажби).

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...