Ford Fusion Hybrid се управлява сам

Main January 2, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 7990 views | no comments

Не, не го гледайте така, това не е някакъв шпиониращ и проследяващ автомобил. Просто Ford Fusion Hybrid е част от експеримент, който ще спомогне за създаването на безпилотни коли. Лоша новина за компаниите, предлагащи услугата Drink and Drive! Разработен е в сътрудничество с Мичиганския университет. Между другото Ford дерзае по темата от близо десет години.

Част от технологиите ще влязат в серийните автомобили, най-вече в пакетите от асистиращи шофьора системи. Някои вече познаваме и се предлагат като опция – спомнете си способностите на някои коли да се самопаркират (добра новина за дамите).

Та този експериментален Fusion Hybrid използва същите технологии, известни ни днес, като изключим четирите сензора за инфрачервена светлина. Системата LiDAR разпознава светлините и е способна да сканира пътя 2,5 млн. пъти в секунда. Прихваща и ултразвукови вълни, засича и инфрачервени лъчи от разстояние до 61 м. После генерира триизмерна карта на заобикалящата пътна среда в реално време.

Хората от Ford твърдят, че сензорите могат да проследят всяко плътно тяло, което пречупва светлината, независимо дали обектът е в покой, или в движение. Освен това те могат да различат хартиения боклук на пътя от дребно животно.

Всичко това е очевидно доста полезно, когато се наложи автомобилът да се движи самостоятелно без шофьор. Компаниите от типа Drink and Drive могат да бъдат спокойни – от Ford вярват, че безпилотните автомобили ще станат реалност едва след 2025 г. Живот и здраве, ние също – тогава няма да се страхуваме, че като остареем и зрението и рефлексите ни започнат да ни изневеряват, ще бъдем лишени от удоволствието, наречено личен автомобил.

Видео

 
Keywords:   ford
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...