Frauscher отново се вдъхнови от спортните автомобили

Main July 23, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 10935 views | no comments

Малката австрийска фамилна яхтена компания Frauscher определено е сред нашите любимци. Поне веднъж годишно братя Фраушер и компания вадят по някой силен коз, а моделите им хем изглеждат стилно и ретро, хем винаги съдържат елемент на новаторско мислене. Да не говорим, че напоследък ползват и дизайнер, прочут предимно с автомобилните си творби. От миналата година, както лично се убедихме на място, марката си сътрудничи с Гералд Киска, чието име е свързано с KTM X-Bow, помогнал им за модела им Fantom. E, австрийците отново залагат на сегмента дневен луксозен круизър и въвеждат 7-метровата моторница 747 Mirage. Над нея отново е работило студиото на Киска, но в играта се е намесил и експертът по хидродинамика Хари Мийсбауер (Harry Miesbauer).

Само с един поглед виждаме дизайнерското сходство на лодката със суперавтомобилите - нисък и подчертано голям като предница на спортна кола нос и впечатляващите странични въздухозаборници. Под стъпалото са добавени два допълнителни водни ауспуха. Освен това собственикът на тази лодка ще има възможност да преобразява пространството, играейки си на Lego, поставяйки дюшеци тук и там, разгъвайки облегалки и др. Обзавеждането на лодката включва още аудиосистемата с bluetooth, хладилник и бимини топ.
Няколко са възможностите за двигатели – с три различни бензинови Mercruiser и опция за Volvo Penta D4 Diesel, като мощността варира от 220 к.с. до 430 к.с. Възможната макс. скорост е 56 възела (103 км/ч, които на вода се усещат по доста по-различен начин, отколкото на суша, гарантираме ви!). С резервоара си от 250 литра тази лодка ще има достатъчно автономност за по-дългички пътешествия.

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...