GEFCO разширява партньорството си с Dacia

Main March 7, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 5500 views | no comments

Партньор на Dacia от 2008 г., GEFCO организира за автомобилния производител мултимодално логистично решение, което съчетава железопътен и сухопътен транспорт. От базата си в Питещи (Румъния) GEFCO превозва готовите автомобили до румънския и италианския пазар. От тази година автомобилите в Италия се транспортират от Групата Меркурио, в която GEFCO притежава дял от 70 %.
GEFCO е първата компания, която предостави решение с жп транспорт за логистичното звено на Dacia в Румъния през 2008 г. Понастоящем GEFCO извършва превози на входящи товари, включително доставки на части от европейски страни като Германия и Белгия, до Центъра за напълно разглобени компоненти (CKD Centre) в Питещи, откъдето те поемат към монтажната линия на Dacia. Готовите автомобили се доставят чрез шосеен и жп транспорт от Питещи до Индустриален парк Парма за дистрибуция в Италия (средно по една влакова композиция седмично през 2011 г.). GEFCO подсигурява транспортния капацитет на Dacia по време на производствените пикове чрез специално организирани морски превози до различни италиански пристанища. Автомобилитe, предназначени за износ в Близкия изток, страните от Персийския залив и Африка (средно 5-6 влака на седмица), се превозват с мултимодален жп и сухопътен транспорт до пристанището в Констанца. GEFCO превозва средно по 100 000 автомобила годишно за Dacia, като през октомври 2011 г. броят на автомобилите е бил 9800.
През 2010 г. превозите на готови автомобили Dacia между Питещи и Констанца съставляват 64 920 тона, транспортирани с влакове, което означава 8431 камиона по-малко по пътищата.

 
Keywords:   gefco
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...