GM затварят фабрика - Край с четири модела

Main October 6, 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 963 views | no comments

На 23 декември тази година Motors ще затварят своята фабрика Moraine Assembly близо до Дейтън, Охайо - малко по-рано от първоначално планираната 2010 година. От фабриката принципно излизат в момента Chevrolet Trailblazer, GMC Envoy, Isuzu Ascender и Saab 9-7X. Но след по-малко от 80 дена ще се сложи край на тези модели.

Isuzu планират да се оттеглят от американския пазар през януари, така че краят на Ascender не е изненада. Що се отнася до 9-7X на Saab, той се очаква да бъде заменен от по-добрия 9-4X.

По отношение на Trailblazer и Envoy – и двата модела станаха изключително остарели и реално (макар и индиректно) бяха заменени от Chevrolet Traverse, Chevrolet Equinox, GMC Acadia и GMC Terrain.

Представител на компанията каза, че 1100-те служители във фабриката Moraine Assembly са били информирани в петък за планираното закриване. Фабриката на GM в Оклахома отговаряше преди за три от тези четири модела, но и тя затвори преди година.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...