GM обяви нов шеф на Opel/Vauxhall

Main March 18, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2872 views | no comments

General Motors Co. обяви вчера, че Карл-Фридрих Страке ще замени Ник Рейли като CEO на поделението си Opel/Vauxhall от 1-и април. В момента Страке е шеф на GM global vehicle engineering, но в новата си длъжност ще е подчинен на Рейли, който остава шеф на европейските операции на GM и ще бъде предложен за шеф на надзорния съвет на Opel.

GM обяви, че смяната ще засили мениджърския потенциал на компанията, като европейското поделение ще продължи да се развива по плана за растеж. "Европейският пазар и нашите операции в него са важни за General Motors, и новите ни крачки ще осигурят най-доброто ръководство на място и по пътя ни към растеж и печалба" - сподели супер-босът на GM Дан Акерсън в специално изявление.

55-годишният Страке има 32 години стаж в GM. Той се присъедини към Opel/Vauxhall в тежки времена на загуби за марката, търсеща да възвърне печеливши позиции, след като намали производителността си с една пета и съкрати 8000 oт предишните си 48 000 работници.

GM Europe остана единствената губеща дивизия на GM през миналата година. GM загуби $1.76 милиарда в Европа през 2010-а, но GM обяви, че кризата ще бъде преодоляна още през тази година.

Освен Opel/Vauxhall Рейли ще продължава да надзирава марките Chevrolet и Cadillac в Европа. "Ще остана в Рюселсхайм, докато Страке стъпи на краката си, а за мен ще има повече време да работя по дългосрочната ни стратегическа позиция в Европа".

Страке е немец по рождение, постъпва като механоинженер в Opel през 1979-а, постепенно се издига с няколко позиции до шеф на завода на марката в Бохум, след което в периода 1995-а - 1999-а заема различни инженерни позиции в GM. След това е директор по продуктовото развитие в техническия развоен център на GM в Рюселсхайм, заема няколко отговорни директорски позиции по инженеринга в Германия и Щатите, след което през 2009 става шеф по глобалното автомобилно инженерство на GM.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...