GM ще продадат Saturn - ... но ще запазят хибридната си технология

Main May 6, 2009 | RS-Auto.bg A- A+ 1703 views | no comments

Когато General Motors продадат Saturn по-късно тази година, автомобилният концерн ще загуби около четвърт от продажбите си на хибридни коли. Saturn, които нямат V8 модели, пълноприводни SUV или пикапи, представлява най-ефективната марка на GM и като цяло е вторият по големина бранд за хибридни автомобили в рамките на американския концерн. Пред тях е само Chevrolet. Saturn дължи успеха си на хибридните модели Vue и Аura. Компанията също така планира да представи двурежимен хибриден вариант на Vue досредата на годината, както и по-новаторска и напреднала plug-in хибридна версия следващата година.

И докато миналата седмица се появиха материали, според които всички тези модели ще бъдат отменени, то вицепредседателят на GM за глобалното производство, Том Стивънс, разкри, че представянето на новата хибридна технология няма да бъде забавено от продажбата на Saturn.

Според Стивънс plug-in хибридната задвижваща система, която е била предназначена за кросоувъра Vue, все пак да влезе в производство до началото на 2011 година. Очаква се тя да бъде развита, тъй като в края на краищата цените на горивата ще скочат, което означава, че са необходими ефективни модели.

„Технологията няма да си замине. Ще я внедрим” – каза Стивънс. „Ще стигне до производство и тогава ще видим как ще се развият нещата. Ще се появи в представител на една от четирите основни марки на GM – Chevrolet, Cadillac, GMC или Buick.”

Вероятно кандидати за plug-in хибридната задвижваща система са новата версия на Chevrolet Equinox или GMC Terrain – два компактни SUV модели, които са базирани на платформата Theta, ползвана при Vue.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...