Google спечели патент за автономни превозни средства

Main December 16, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6685 views | no comments

Google спечели патента за производство на превозни средства на автономен режим. Автомобилът индентифицира сам пътната обстановка и черпи данни за това къде и кога може да спре или да завие. Благодарение на сензори превозното средство разпознава околната среда, като дървета, стълбове и други. Потенциалът на тази технология е ясен, автономното возило ще се използва като виртуален екскурзовод. Тоест ще се задава маршрут и когато автомобилът пристигне до крайната точка, изчаква за определен период от време, след което се връща в началната си точка.
Goolge тества през последните няколко години тази технология на моделите Toyota Prius и Audi TT, като автомобилите са изминали повече от 1000 мили в автономен режим. Засега „търсещият гигант” не разкрива подробности за тази технология, докато не приключи разработването й.
Това е поредната правилна стъпка в развитието на автономните автомобили, а когато заработи в комбинация с картите на Google, може да си представите какъв ще е резултатът.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...