Great Wall за четвърти път на рали „Дакар”

Main December 17, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 8350 views | no comments

Лидерът сред китайските частни автомобилни производители Great Wall Motors обяви четвъртото си поредно участие в рали „Дакар”. Състезателният модел е базиран на най-успешния SUV модел на компанията – Hover. Карлос Соуса отново ще представи марката в състезанието, което е известно като най-трудното рали в света. Зад волана на Hover SUV също ще седне и миналогодишният съотборник на Соуса - китаецът Джоу Йонг.
През 2013 г. състезанието ще се проведе между 5 и 22 януари, като маршрутът ще е променен спрямо миналата година - от столицата на Перу – Лима, до Сантяго, Чили, като трасето е заложено да премине и през Аржентина. „Тъй като рали „Дакар” е огромно предизвикателство, аз ще дам всичко от себе си, за да постигнем още по-големи резултати на четвъртото си участие в надпреварата”, казва Йонг.
Миналата година екипът на Great Wall финишира за първи път в топ 10 и зае шесто място в крайното класиране, което беше безпрецедентен успех за тима. Пилотът Карлос Соуса финишира пети, което го нареди на шесто място в крайното класиране на ралито. Съотборникът му Джоу Йонг се класира 22-ри във финалния етап, като общият му резултат го постави на 19-о място във финалното подреждане. И двамата пилоти участваха със SUV модела на Great Wall – Hover, който след участието си в ралито се нареди сред най-добрите състезателни автомобили в света.
На специална пресконференция през декември Great Wall представи своята кола за рали „Дакар” 2013. Тя е базирана на най-успешния SUV модел на Great Wall – Hover. И тази година екипът на марката не изневерява на класическото червено, което е в унисон със състезателния дух на рали „Дакар”. Моделът Hover е претърпял леки промени в структурата на купето и окачването, както и подобрения на двигателя. Това е довело до повишена функционалност спрямо изискванията на тежко състезание като рали Дакар. „Hover беше много подобрен в сравнение с миналогодишното състезание, всичко е перфектно, автомобилът е стабилен, ще дадем всичко от себе си”, споделя и Карлос Соуса.
През 2013 г. Great Wall Motors са единственият представител на Китай на рали „Дакар”.


 
Keywords:   Off Road
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...