Great Wall се изкачи до осмото място във временното класиране на Дакар 2014

Main January 16, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 5385 views | no comments

Пилотът на Great Wall тима Кристиан Лавие се представя много убедително в тежкото рали Дакар 2014. Състезателят на Haval Dakar Team не излиза от челната десетка във временното класиране от началото на надпреварата. Въпреки че получи 1 наказателен час заради пропуснат контролен пункт след края на първата половина на Дакар, той е все по-стабилен и не изпада от водещите десет. В последно преминалия десети етап Лавие запази темпото си и финишира 11-и. Във временното класиране се изкачи с една позиция нагоре в сравнение с предишния девети етап и зае 8-ото място.
Вчерашният десети етап беше много зрелищен. Пилотите изпитаха предизвикателствата на 689-километровата отсечка от Икике до Антофагаста, преминавайки по бреговете на Тихия океан. Кристиан Лавие измина отсечката за 5 часа 13 минути и 09 секунди, изоставайки съвсем малко от лидерите в етапа – Атия, Петерханзел и Рома.
Директорът на Haval Dakar Team в обобщение на първата половина на рали Дакар 2014 сподели: „Победата на Соуса в първи етап е исторически пробив. Въпреки че той отпадна, ние сме убедени в успеха на Great Wall тима и тази година. Състезанието е много тежко, но Кристиан се справя много добре, надминавайки очакванията. Независимо от наказателния час, той продължава стремглаво напред и смятам, че ще постигне чудесни резултати заедно с подкрепата на наставника си Пиер и целия екип”.
В следващия, 11-и етап пилотите са изправени пред предизвикателствата на необятната пустиня Атакама. През 605 км дългата отсечка те ще трябва да докажат офроуд качествата на автомобилите си. Това ще е ключовият етап от Дакар 2014. Информация за състезателния автомобил Great Wall Haval ще намерите в прикачения файл.

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...