Great Wall Motor с нови SUV-модели и електрически автомобил на автошоуто в Пекин

Main April 3, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 5360 views | no comments

Китайският автомобилен гигант Great Wall Motor ще представи нови SUV-модели и електрически автомобил на предстоящото автошоу в Пекин през април 2012 г. Компанията, чиито автомобили с марка Great Wall се произвеждат в завода на Литекс Моторс в България, ще демонстрира още 6 собствени разработки на двигатели, както и две собствени концепции на скоростни кутии. На щанда, разположен на 2000 кв. м. площ, ще бъдат изложени общо 20 автомобила.
В SUV- сегмента, където Great Wall Motor е лидер в Китай, освен автомобила на годината Hover H6, посетителите ще могат да видят два нови модела – компактния Hover M4, луксозния Hover SC60, както и концептуален модел на малък SUV автомобил. На изложението ще бъде изложен и автомобилът, с който компанията взе участие в рали Дакар и постигна рекордното за китайска компания седмо място в най-трудното рали в света.
На салона Great Wall Motor ще представи и първия си електрически автомобил – модела C20EV, както и концепция за хибридно задвижване.
В последните години компанията инвестира значителни ресурси в изследвания и развойна дейност чрез собствения си изследователски център. В резултат на това са създадени 6 разработки на собствени двигатели, които също ще бъдат показани в Пекин. Сред тях са двигателят GW4G15B от типа WT, изработен изцяло от алуминий, с работен oбем 1,5 л. и 150 к.с.; 2-литровият агрегат GW4C20 с директно впръскване и турбокомпресор и 218 к.с., 1,3-литровият мотор с два турбокомпресора GW4B13 и 150 к.с., и малолитражният двигател GW3G10T с обем от 1,0 л. и 103 к.с. Освен изброените бензинови агрегати, компанията ще разкрие и две собствени концепции на скоростни кутии под имена DCT и 6MT.
По време на изложението ще се проведе и годишна среща на международните дилъри на Great Wall Motor. Тази година в нея ще участват над 260 представители от около 80 страни.

 
Keywords:   great wall, SUV
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...