Infiniti ще се продават в Европа

Main August 19, 2007 | RS-Auto.bg A- A+ 2461 views | no comments

В опита на компанията да противостои по-успешно на конкурентите си като Mercedes, BMW и Audi Nissan обяви, че планира да започне продажби на своята луксозна марка Infiniti в западна Европа в началото на 2008 година. След успеха си в Щатите, а наскоро и в Русия, в Infiniti решиха да стъпят и на Стария континент, за да се конкурират с водещите в различните сегменти немски марки. В момента Infiniti е в процеса на създаване на дилърска мрежа в Европа.


В компанията са реалисти и очакват относително по-бавен старт в Европа – особено в Германия и Великобритания. Ще има само 12 или 14 европейски дилъри, всеки от който се очаква да продаде по около 500 автомобила до 2013 година. Освен това се очаква работата в Европа да няма особена възвръщаемост в първите няколко години, тъй като марката се опитва да се лансира на един изключително конкурентен луксозен пазар. Въпреки всичко реално тези числа може и да не бъдат толкова ниски, след като в Русия компанията продаде 7000 автомобила за изминалата година. Плановете на Infiniti за Европа включват предлагане на новото купе G37, както и на новия кросоувър, базиран на прототипа ЕХ.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...