Iveco извади тежката артилерия за Дакар

Main November 24, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5900 views | no comments

Iveco и FPT Industrial ще участват на рали „Дакар 2012“, което стартира на 1 януари от Мар дела Плата в Аржентина и финишира на 15 януари в Лима, Перу.
Iveco и FPT Industrial ще предоставят превозни средства, резервни части и двигатели на холандския екип на Де Рой.
Отборът Petronas De Rooy Iveco дебютира през октомври по време на рали „Мароко“, където Мики Биазон и Джералд Де Рой с Iveco постигнаха отлични резултати в това по-скоро подготвително състезание и се класираха на първо и второ място.
Холандският тим ще се състезава в Дакар 2012 с четири камиона Iveco Trakker 4x4 с двигатели Cursor 13 от FPT Industrial, предоставящи мощност над 900 к.с., специално оборудвани за ралито и с един прототип Strator, направен в Холандия със силов тракт и шаси от Iveco, а кабина базирана на Powerstar, произвеждан и продаван от Iveco в Австралия. Три от състезателните камиони ще се управляват от Мики Биазон (победител от Дакар 1999 г. с първо място в категорията на камионите и пети в крайното класиране), Джералд Де Рой и Ханс Стейси (победител от Дакар 2007).
Други четири камиона Trakker имат задачата да осигуряват подкрепа и сервиз по време на състезанието. Моделът е признат за най-добър в категорията си при далеч по-сложни предизвикателства във всекидневието, проектиран да работи при всякакви климатични и теренни условия, от черни пътища до екстремен офроуд, предоставящ максимално комфорт, безопасност и продуктивност.
Превозните средства на Iveco са доказали ценността си в тежки тестове като експедицията Overland 2010, където Trakker 6x6 и Daily 4x4 заменят предишните класически американски кабини и осъществяват една от най-трудните и изтощителни съвременни експедиции.
FPT Industrial след множеството достигнати успехи, потвърждава влечението си към ралита и мореплавателни състезания, доставяйки двигателите си C13.

 
Keywords:   4x4, cursor 13, de rooy, fpt, iveco, petronas
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...