Jaguar - Подготвят суперавтомобил?

Main January 17, 2009 | RS-Auto.bg A- A+ 1122 views | no comments

Jaguar точно представиха две от най-бързите автомобили в историята, като новият XFR седан и спортните купе и кабриолет XKR дебютираха по време на провеждащото се в момента автомобилно изложение в Детройт. Според най-новите спекулации обаче компанията работи върху още по-бърз суперавтомобил със средноразположен двигател. Новият флагман ще се появи за първи път след около 12 месеца. За негови конкуренти са спрягани модели като Audi R8 и бъдещият Mercedes Benz CLS Gullwing.

Това обаче не е новият ултралек спортен автомобил, за който става дума от няколко месеца. Новият флагман на Jaguar се очаква да се казва ХЕ – име, което наскоро бе запазено като търговка марка във Великобритания.

Първото нещо, което намеква, че се разработва подобен автомобил, дойде от директора на Jaguar, Майк О’Дрискол. Той каза пред AutoExpress, че „ХК е колата, която е започнала революцията за нас, но с това не свършват нещата. Твърдо вярвам, че най-добрата кола, с която можем да продължим традицията, е купе флагман.”

Новият ХЕ се очаква да бъде еволюция на концептуалния R-Coupe, който бе представен през 2001 година. Той ще заимства компонентите от настоящия ХК, но ще бъде първият Jaguar със средноразположен двигател, откакто невероятният XJ220 бе представен преди 18 години.

Мощността се очаква да бъде постигната посредством наскоро представения 5-литров V8 двигател AJ-V8Gen III с компресор тип Roots. Мощността му ще бъде около 510 к.с. – колкото се предлага в XKR и XFR.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...