Kia разработва новия кросоувър Cross GT

Main March 29, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 4730 views | no comments

Kia представи концепт на кросоувъра Cross GT на изложението в Сеул. В продуктовата гама на компанията автомобилът трябва да се нареди над модела Sorento.
Cross GT е построен на същата платформа, както и Kia GT, но е значително по-голям. Дължината на концепта е 4897 милиметра (с 213 мм повече, отколкото Sorento), а дължината на колесната база е 3099 милиметра. Благодарение на оригиналното остъкляване салонът е станал значително по-светъл. Местата за пасажерите са само четири, като за всеки от тях има самостоятелна седалка. Концептът е оборудван с хибридна система за задвижване, която се състои от бензинов двигател V6 с работен обем 3,8 литра и електромотор. Общата мощност е около 400 конски сили, а въртящият момент е равен на 678 Нм. Мощността се предава на четирите колела едновременно чрез осемстепенна автоматична предавателна кутия.
Концептът е разработен от дизайнерския център KDCA в Калифорния. Напълно е възможно серийният Cross GT да бъде създаден специално за пазара в САЩ.

 
Keywords:   kia, sorento
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...