KIA Motors ще строи трети завод в Китай

Main November 2, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4750 views | no comments

Днес KIA Motors официално представи плановете си за построяване на трети завод в Китай като отговор на засиления интерес към марката. Увеличеното производство ще засили позициите на корейския бранд на тамошния пазар.
След приключване на строителството през втората половина на 2014 г., KIA ще увеличи производствения си капацитет в Китай от 430 000 на 730 000 автомобила годишно.
Новият завод ще бъде разположен на 5 км от втората база на KIA в зоната за икономическо и технологично развитие в Yancheng. Близкото позициониране ще улесни дейността на марката с оглед на вече изградената инфраструктура и синергия между двата завода.
KIA планира да започне строителството на новия производствен център в края на следващата година като се очаква първите модели на марката да се появят на китайския пазар през втората половина на 2014 г.
До октомври тази година реализираните модели с марка KIA в страната наброяват 341 682. Най-голямо търсене сред китайските потребители се наблюдава към моделите К5 (Optima) и К2 (новото Rio). KIA е убедена, че ще изпълни таргета от 430 000 продажби за 2011 г. Най-висок резултат в Китай марката регистрира през септември тази година с общо реализирани 43 508 единици. Делът й в страната нарасна от 2% през 2007г. до 3% през 2010 г.
Проучвания сочат, че търсенето на автомобили в Китай следващата година ще достигне 12,7 млн., което е с 14,2% повече от регистрираните тази година 11,1 млн. единици. Очаква се закупуването на превозни средства през 2014 г. и 2015 г. да се увеличи съответно до 17,9 млн. и 19,6 млн.
Според посочените прогнози и огромния производствен капацитет KIA предвижда пазарен дял от 2,4% през 2014 г. при пълно натоварване на двата съществуващи завода.

 
Keywords:   kia, kia motors, rio
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...