KIA с три премиери на автосалона в Женева

Main March 2, 2010 | Speed-Press.com A- A+ 632 views | no comments

Димитър Неделчев, специален пратеник на Speed-Press в Женева

За да отпразнува световната премиера на изцяло новия Sportage, KIA Motors ще покаже 3 разработки на модела днес, по случай откриването на 80-ия международен автосалон в Женева, Швейцария.

Освен впечатляващия нов кросоувър, KIA акцентира и върху екологичната си гама ‘EcoDynamics’ с представянето на електрически задвижвания прототип Venga и хибридния концепт Ray.

С атрактивна визия и нови двигатели, KIA Sportage е поредното градско предизвикателство за модерните семейства. Ще се дистрибутира в търговската мрежа по-късно тази година с 4 двигателя – 2 бензинови и 2 дизелови с мощност между 115 и 163 к.с., комбинирани с 6-степенна ръчна или автоматична скоростна кутия. В Европа моделите ще бъдат оборудвани със Старт/Стоп система за редуциране на вредните емисии CO2 до 138 г/км.

Eлектрическият прототип Venga е с размерите на оригиналния представител на марката в Б-сегмента, който отскоро се разпространява в търговската мрежа. Моделът се задвижва от електрически мотор с мощност 80 кВт и максимален въртящ момент от 280 Нм. Като част от екологичната гама ‘EcoDynamics’, концептуалната разработка KIA Venga е снабдена с 24 кВч батерия и внедрена LiPoly (литиево-йонна полимер) технология, която ползва предимства пред останалите видове батерии и осигурява безпроблемно изминаването на разстояние от 180 км. Батерията се презарежда до 80% от капацитета си през 20 минути. При нормален цикъл (3,3 кВч) 100% мощност се достигат за 8 часа. Електрически задвижваният прототип Venga ускорява до 100 км/ч за 11,8 сек и достига максимална скорост от 100 км/ч.

След дебюта си на автомобилното изложение в Чикаго, 4,4-метровият прототип KIA Ray ще осъществи премиера пред европейската публика в Женева. Хибридът изминава разстояние от 80 км с електрически двигател и достига до 1200 км с едно зареждане на резервоара благодарение на икономичния си разход от 1,398 л/100 км. KIA Ray е оборудван с 1,4-литров гама двигател с технология GDI (директно впръскване на гориво) и мощност от 115 к.с. Електрически мотор от 78 кВт е монтиран между двигателя и предавателната кутия, с който мощността достига до 153 к.с. Максималната скорост е 175 км/ч. В зависимост от пътните условия мощността се разпределя между бензиновия двигател и електрическия мотор или комбинация от двете. Ray е оборудван с LiPoly батерия, охлаждаща система, зареждащо устройство и електрически порт.

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...